понеділок, 12 травня 2014 р.

Насолода для зору: 7 свіженьких українських книжок-картинок




Поки що це мій улюблений матеріал із серії для «України молодої». Далі я мовчатиму, всі коментарі з приводу змісту й розумні слівця ви знайдете за лінком. Я ж дозволю собі вибрати для вас купу картинок, щоб і ви могли насолодитися тим, чим насолоджуються українські малюки.


Перші дві – славнозвісна «Лічилка» Наталі Забіли в оформленні творчої студії «Аґрафка» та їхня ж книжка-картонка «Кольорові речі» (видавництво «Навчальна книга – Богдан», 2014):




Фото зі сторінки "Аґрафки" на facebook.com

Тут можна взагалі всі книжки Романи та Андрія виставити, але ж список є список :)

Далі – двомовне (українсько-англійське) видання «12 місяців» Юлії Соботюк («Основи», 2013), дуже милі текст і малюнки, і класно, що книжку можна купити на «Амазоні»:

Ілюстрації з сайту chytomo.com
  
Про наступну книжку – збірку поезій «Із життя хитрих слів» Романа Скиби й Тетяни Денисенко (Laurus, 2013) – я вже раніше писала:

Фото: barabooka.com.ua


Не впевнена, що цю книжку зрозуміють усі малюки, але ж не факт, що не треба спробувати :) «Прислів’я українські» Анастасії Стефурак («Видавництво Старого Лева», 2014) – ще один приклад того, як артбуки стають просто «буками»:



Ілюстрації: korekta-vk.com

«Червона Шапочка» Шарля Перро в оформленні харківської художниці Галини Зінько й літературній обробці Івана Андрусяка («Майстер-клас», 2014), хоч і читалася мільйон тисяч разів, усе одно привертає увагу. Це все малюнки, друзі. Фінал у казці щасливий, якщо кому цікаво :)







Ілюстрації зі сторінки художниці у vk.com

Насамкінець – коротесенька книжка-картинка «Пригоди у весняному саду», друга дитяча книжка з життя Мишенятка популярної письменниці Надійки Гербіш та художниці Вікторії Кириченко («Брайт Букс», 2014), у якій також гарні малюнки:



Фото з блоґу Надійки Гербіш hudozhnytsya.livejournal.com

Від себе додам ще восьму книжку-картинку, бо дуже її люблю: «Поросятко з картатою латкою» Віктора Мартинюка і Романа Скиби (повторюю: не того, який поет), видану «Колесом» у 2012 році:



Ілюстрації з сайту kolesopublishing.com.ua
 Фото взяла звідси: korekta-vk.com, facebook.com, chytomo.com, barabooka.com.ua, vk.com, hudozhnytsya.livejournal.com, kolesopublishing.com.ua.

3 коментарі:

  1. Дякую, Христя, за Вашу роботу! Ще "дякую" від моїх донечок: Катрусі 12 рочків, а Машусці 8 місяців. Завдяки Вашим публікаціям, ми обираємо не просто гарні, але й по-справжньому душевні книжечки!)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, і Ви донечкам привіт передавайте! І дякую, що написали, так хоч знаю, що блоґ потрібен і кому потрібен)

      Видалити
  2. Пані Людмило, дякую за відгук! Правда, я натхненна тепер на подальшу роботу :) Якщо ще не бачили цей сайт, то раджу http://www.barabooka.com.ua/. Там усе збирається про укрсучліт дитячий, і Христя там теж часом дописує по-серйозному ;)

    А можна запитання: звідки Ви про мій блоґ дізналися?)

    ВідповістиВидалити