вівторок, 6 серпня 2013 р.

Про каву з кардамоном


У цьому блозі я дозволяю собі розкіш писати про ті книжки, які мені сподобалися. Хоч про ті, що не сподобалися, читати й писати, як правило, цікавіше. А все ж, «Каву з кардамоном» Йоанни Яґелло прочитала відразу після «Щоденника поганого дівчиська».

Я нікому ще цього не казала, але все підліткове й дівчаче, що видає «Урбіно», мені страшенно до душі. Але знову ж таки, якби ж то все мені потрапило в бібліотеку у мої п’ятнадцять, ох!

Детективну інтригу я розгадала десь із самого початку, але попри все мені було цікаво, чим усе завершиться. Бо книжка на банальну зовсім не тягне, може, хіба що трішечки. Але якщо подумати, то всім нам, тим паче у п'ятнадцять, треба вірити в банальні речі: у те, що все складеться, усі знайдуть собі пари, усі будуть щасливі й здорові. Тепер я собі повторюю, як мантру, вичитане з книжки: від нас залежить лише 10% вирішення всіх проблем, решта 90% якось саме втрясеться.

Книжка про неповні сім’ї, всиновлення, про стосунки, про школу й навчання, а також про те, як важливо знати, чого ти хочеш. Ну, це я пишу, щоб не забути, бо вирішила, що блоґ буде виконувати ще й роль читацького щоденника, чи то пак нотаток. Героїню звуть Лінка, їй 15, і вона мріє стати фотографом. Вона симпатична, навіть дуже приваблива, але в неї є комплекси, як і у всіх :) Особливо, коли поруч «ідеальна» подруга Наталія, ідеальна у всьому. Лінка доглядає меншого братика Кая, завалює навчання, водить за ніс хорошого хлопця, художника Адріана, й у вільний час розгадує сімейні таємниці. Тато в неї помер дуже давно, а мама час від часу лягає до психлікарні. Ось такий конфлікт, читати цікаво.

А ще приємно впізнавати ландшафти, які вже трошечки знаєш. Це я про Варшаву, текст стає ближчий. Зовсім трохи, а все ж.


Йоанна Яґелло. Кава з кардамоном: роман / Пер. з пол. Божена Антоняк. — Львів: Урбіно, 2013.

3 коментарі:

  1. так,кінець передбачуваний,але ж дуже цікаво як все дійде до цього передбачуваного кінця:)
    дякую,за те що є така Христя Нечитайко,яка так влучно пише:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, що читаєте :)) рада буду обмінюватися думками й щодо інших прочитаних книжок)) бо мені книжка теж сподобалася!)

      Видалити
  2. Дуже дякую . Це класно коли хтось читає ті ж самі книжки як я. Книжка мені теж подобається.☺☺☺

    ВідповістиВидалити