вівторок, 10 вересня 2013 р.

Вільде, Вільде

Любі друзі (тм), ви, може, думаєте, чому я не пишу нічого про підліткові книжки. Пояснюю, все просто: читаю Ірину Вільде й дуже тішуся. Тексти не старіють. Якщо шукаєте щось підліткове для дівчат, не забувайте ритися й по бібліотеках, бо там є скарби в багатьох томах. А її окрушини (афоризми, анекдоти, короткі діалоги) — штука, яку хочеться цитувати. Так що найближчим часом я читаю українську класику, і не підсовуйте мені всяких новинок, хіба що вони будуть на рівні :)

UPD. "Наші батьки розійшлись" — найправдивіше оповідання про розлучення в українській літературі. Це до того, що нема чого почитати на такі теми. Є, але в бібліотеках поки що.

11 коментарів:

  1. Я у шоці! Я лише вчора подумала: коли я закінчу передавати Олі усі "сучасні" книжки, які маю в наявності, чим я тоді буду ділитися? Може дам їй почитати Ірину Вільде??? і от відкриваю сьогодні цей пост! такого не може бути. але ж є!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Може, може :) Коли люди на одній хвилі ;)) А що Ви читаєте Вільде? Я в універі прочитала "Сестер Річинських", шукала оце тепер "Повнолітніх дітей", а натрапила на оповідання, і не можу відірватися. Насолода)

      Видалити
  2. я не читаю її зараз. просто я перебирала у голові книжки зі своєї домашньої бібліотеки. у мене є "повнолітні діти". лише російською

    ВідповістиВидалити
  3. А я якраз хотіла спитати, чи не "Повнолітніх дітей" читає Христя разом з Олею... :) "Зелений пес" видав у 2009, але мені здається, що текст скорочений...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. здається, мав бути адаптований, так. але я читаю її повісті оповідання, менш відомі, 30-х років. це така розкіш!

      Видалити
    2. Адаптований... Тоді все зрозуміло... Бо, як читала, мені не вистачало цілих шматків тексту... Але для дітей так, мабуть, читабельніше, не на дорослих же тіток орієнтуються видавці:)

      Видалити
    3. Знаєш, і правильно роблять. Ось ми скиглимо, що підліткам нема чого читати, а самі попросту забули дорогу до бібліотек. А так - є Вільде, і як добре, що її ненадовго повернули до життя.

      Видалити
  4. Дуже дякую за рекламу! В нас на сайті є також інші добрі дівчачі книжки:
    ось ця
    http://divczata.org/knyzka/galina-zhurba-dalekii-svit.html
    чи ця
    http://divczata.org/natalena-koroleva-bez-korinnya.html

    Дуже будемо раді гостям, ще й таким хорошим.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. отжеж біда, довго думала, про яку рекламу йдеться :) нарешті допетрала, що то про лінк на повістину Вільде :) спробую почитати, дякую за рекомендацію! а "Повнолітні діти" у вас є? :)

      Видалити
    2. Ні, "Повнолітніх дітей" повно в інтернеті (отут http://flibusta.net/sequence/25999 і тут http://flibusta.net/a/89720), а ми більше орієнтувалися на тяжкодоступні книжки, яких більше ніде нема.

      Видалити