середу, 18 вересня 2013 р.

Суперові книжки для читання вголос

Цього тижня мені 100% щастить. Мало того, що виграла дві незвичайні книжки у ФБ, так ще й, зайшовши по одну з них в офіс «Видавництва Старого Лева», придбала собі майже на дурняк реліктові видання видавництва «Добра читальня» — два бестселери британської літератури «Ви поганець, пане Гам!» Енді Стентона і дві книжки з серії «Пригоди Малого Вовчика» Іана Вайброу.

Так ось, що я вам скажу. Прямо так і скажу, далебі. Це не книжки, а справдешні дійства. Дозвольте пояснити. Знаєте, бувають такі тексти, які хочеться читати «про себе», в голові, тихесенько й ховаючись із книжкою? А бувають такі, які хочеться читати вголос і з інтонацією? І ще при тому щось робити таке, як ото роблять на сцені актори в театрі. Так ось, до чого я веду. Ці три книжки «Доброї читальні», які мені пощастило придбати, — саме такі, їх хочеться читати вголос, тупати ногами, колоти рогами, тут тобі й… але це я вже, здається, захопилася. Ви ж зрозуміли, як воно читається? А ще вони по-справжньому смішні, і дорослим, і дітям. Тож якщо ви давно не читали своїм малявкам чогось, окрім давно вивчених напам’ять народних казок або того, від чого засинаєш на третій сторінці, то я дуже раджу.


А ще окремий величезний респект за переклади Орестові Таруті, Орестові Стаднику й Оксані Луцишиній — вони бомбезні, дуже живі, дуже веселі, римовані і звучать так, начебто написано текст українською. А це, мабуть, для перекладу дитячої книжки не остання штука.

А якщо ви такі зануди, що хочете цитат, то приходьте ліпше в гості — влаштуємо читацький клуб, бо я буду добирати цитати довго, їх багацько :)

Ну добре, до нових зустрічей,
ваша Христя.

Іан Вайброу. Капосна книжка Маленького Вовчика / Пер. з англ. Орест Тарута. — Львів: Видавництво «Добра Читальня», 2008.

Іан Вайброу. Геройська книжка Малого Вовчика / Пер. з англ. Орест Стадник. — Львів: Видавництво «Добра Читальня», 2009.

Енді Стентон. Ви поганець, пане Гам! / Пер. з англ. Оксана Луцишина, Орест Стадник. — Львів: Видавництво «Добра Читальня», 2009.


2 коментарі:

  1. А ми якраз нещодавно з Катрусею закінчили читати вголос другу книжку Малого Вовчика! а першу ми давно прочитали.
    А ще я вчора теж припаслась купою нових книжок, теж набрала дві торбинки ))))
    1. Буба
    2. Буба. Мертвий сезон
    3. Золота рибка
    4. Зерно правди
    5. Черевички Божої Матері
    6. Хто зробить сніг?
    7. Осиний мед дикий
    8. Історії до шоколаду

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ура! Ми з вами йдемо нога-в-ногу, око-в-око, книжка-в-книжку! ;)) Перші дві в мене теж є, третю я читала, шосту придбала вчора (не змогла втриматися), а сьому не проти якось почитати ;))))
      Таке ото :) Але зараз маю купу всього цікавого!)

      Видалити